• Start
  • Allmän information

Allmän information

Ska du köra köra bil i ett land utanför EU behöver du ett Internationellt körkort (IKK). Inom EU räcker det med ditt vanliga körkort förutsatt att det är av den nya EU-modellen. Här beställer du ett körkort billigt och snabbt.

Länk till prislista.

Så här beställer du ett internationellt körkort

OBS:
På grund av covid-19 kan vi just nu inte ta emot besök på kontoret för att beställa internationella körkort på plats. Alla beställningar måste skickas eller mailas in. Om du ringer innan kan vi ordna så att du kan hämta kortet vid vår entré.

1. Ladda ner blanketten och fyll i den

2. Foto

Skicka med ett porträttfoto på dig (ca 4 x 5 cm) i hög upplösning på fotopapper. Vissa av våra ombud kan hjälpa dig att ta fotot och skriva ut det, mot ett pristillägg.

3. Kopia av ditt svenska körkort

Ta en kopia av ditt körkort, både fram- och baksida. OBS! Kopian på körkortet ska vara max två veckor gammal och vidimerad (bevittnad) av två personer med telefonnummer.

4. Skicka in

Skicka in din beställning (ifylld blankett, foto och körkortskopia) till något av våra ombud. De flesta ombud kan ta emot ansökan via e-post. Du kan välja att skicka till vilket ombud som helst. Här är en lista över ombuden.

4. Vi gör körkortet

Klart! Din beställning skickas inom tio arbetsdagar från att vi fått din ansökan. Se nedan för beställningar som är bråttom. Ettårigt, eller treårigt? Vilket körkort gäller i det land du ska åka till?

5. Betalning

Vi föredrar betalning i förskott.
Om du själv hämtar körkortet hos MHF kan du betala på plats.
Vissa körkortsombud kan bara hantera kontant betalning. Vissa tar Swish. Kolla i förväg så du har rätt betalningsmedel med dig när du hämtar.
Här är en prislista.

Bråttom?

Om du har bråttom kan vissa av våra ombud erbjuda Express eller IL-express. Då går det fort. OBS, alla ombud kan inte erbjuda expresstjänster. Kontrollera alltid med ditt ombud i förväg.

För ytterligare hjälp, ring: 08-555 765 55 eller maila på: ikk@mhf.se

Publicerad

25 augusti, 2021

Dela

FacebookTwitterEmail

Kontakt

MHF Skåne
Roger Nilsson
Finja-Smedstorp 2540
282 91 Tyringe
roger.nilsson@mhf.se

Följ oss